Telefon
WhatsApp
İnstagram

Önceliği müşteri memnuniyeti olan Adora Proje & Danışmanlık, işletmelerin istifade edecekleri teşvik ve desteklerden faydalandırarak pazarda gerek rekabetçi olabilmesini gerekse istihdam oluşturmasına katkı sağlamaktır.

  • Saray, Ilıcak İş Merkezi, Atatürk Cd. D:Kat:3 No:20, 44300 Battalgazi/Malatya
  • info@adoraproje.com
  • 0 (532) 708 15 97
  • 0 (422) 3251597
TKDK (IPARD) PROJELERİ Nedir?

TKDK (IPARD) PROJELERİ Nedir?

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), Türkiye’deki varlık amacı Avrupa Birliği ve uluslararası kuruluşlardan sağlanan kaynakların Türkiye'de kırsal kalkınma programlarının uygulanmasına yönelik faaliyetlerde kullanılmasını sağlamak olan, 4 Mayıs 2007 tarihli ve 5648 sayılı "Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun" ile kurulan, 25 Şubat 2008 tarihinde Avrupa Komisyonu tarafından kabul edilen, Avrupa Birliği Katılım Öncesi Yardım Fonları ile desteklenecek Tarım ve Kırsal Kalkınma Programını (IPARD) uygulayacak olan kurumdur.

IPARD, Avrupa Birliği (AB) tarafından aday ve potansiyel aday ülkelere destek olmak amacıyla oluşturulan, Katılım Öncesi Yardım Aracı’nın Kırsal Kalkınma bileşenidir.

IPARD, Avrupa Birliği’nin Ortak Tarım Politikası, Kırsal Kalkınma Politikası ve ilgili politikalarının uygulanması ve yönetimi için uyum hazırlıklarını ve bu kapsamda politika geliştirilmesini desteklemeyi amaçlamaktadır.

IPARD desteğinin “Kırsal Kalkınma Programı” kapsamında uygulanması gerekmektedir. Bu süreçte Avrupa Komisyonu ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından birlikte finanse edilecek destek programları uygulanacaktır.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun verdiği hibelerden tarımsal alanda faaliyet gösteren tüm gerçek ve tüzel kişiler faydalanabilir; ancak bunun için sektörden sektöre değişebilen hibe şartlarının tamamına uyulması gerekir. Hibe alabilmek için öncelikle bir hibe projesi hazırlanmalıdır. Hazırlanan projenin başvuru kurallarına uygun olması gerektiği için başvuru rehberi incelenmelidir. TKDK’nın internet sitesi üzerinden projenin sisteme girilmesi ve online bir başvuru yapılması gerekir. Ayrıca, proje dosyasının da TKDK il koordinatörlüğüne fiilen teslimi yapılmalıdır.

IPARD Programının Uygulandığı İller;

Afyon, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Ardahan, Aydın, Balıkesir, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, ,Hatay, Isparta, Kahramanmaraş, Karaman, Kars, Kastamonu, Konya, Kütahya Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muş, Nevşehir, Ordu, Samsun, Şanlıurfa, Sivas, Tokat, Trabzon, Uşak, Van, Yozgat olmak üzere toplam 42 İl.

KKYDP Projeleri Nelerdir?
19 Ocak 2022, 14:05
Yurtiçi Marka ve Patent Tescilleme
23 Ocak 2022, 12:20